حوزه علمیه اهل بیت علیهم السلام

ویژه طلاب خواهران ( شرق تهران - میدان قیام - ( ۰۹۳۹۳۹۵۳۱۴۳ ) - ( غرب تهران - شهرک قدس )

حوزه علمیه اهل بیت علیهم السلام

ویژه طلاب خواهران ( شرق تهران - میدان قیام - ( ۰۹۳۹۳۹۵۳۱۴۳ ) - ( غرب تهران - شهرک قدس )

ماهنگار آذر / 1394

 

ماهنگار

 

حوزه علمیه اهل بیت علیهم السلام

آذر 1394

شماره بیست و پنج

 

 

 

**********

 

 

مقام

معظم رهبری

حضرت آیة الله امام خامنه ای

راهپیمایی عظیم اربعین ترکیب

«ایمان و عشق» و از شعائر الهی است.

آرزو می کنم

ای کاش همراه زائران اربعین بودیم

 

 

****

 

   کلام  رهبر :

 

بسیج یک گنج بی انتها ست؛ چون ملت بی انتهاست. کسانی که بسیج را به تند روی و افراط متهم می کنند، پروژه نفوذ دشمن را تکمیل می کنند. بسیج جزء خاکریزهای مستحکم است که نباید آنرا سست کرد. من نصیحت می کنم

نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی

 

(بار دوم): حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد؛ بار دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت. برای من تأسف بار است که چنین رویدادهایی بستر سخن را بسازد، اما اگر مسائل دردناک زمینه ای برای چاره اندیشی فراهم نکند، خسارت دو چندان خواهد شد.

اگر مردم اروپا اکنون چند روزی در خانه های خود پناه می گیرند، یک خانواده فلسطینی دهها سال است که حتی در خانه ی خود از ماشین کشتار و تخریب رژیم صهیونیست در امان نیست. امروزه چه نوع خشونتی را میتوان از نظر شدت قساوت با شهرک سازی های رژیم صهیونیست مقایسه کرد؟

نخستین مرحله در ایجاد امنیت، اصلاح اندیشه خشونت زا است. تا زمکانی که معیار های دوگانه بر سیاست غرب مسلط باشد و تروریسم به انواع خوب و بد تقسیم شود، و منافع دولتها بر ارزشهای انسانی و اخلاقی ترجیح داده شود، نباید ریشه های خشونت را در جای دیگر جستجو کرد.

اشتباه بزرگ در مبارزه با تروریسم، واکنشهای عجولانه ای است که گسستها را افزایش دهد. هر حرکت هیجانی که جامعه مسلمان اروپا و آمریکا را در انزوا یا هراس و اضطراب قرار دهد و آنان را از حقوق اصلی شان محروم سازد، فاصله ها را عمق و کدورت را وسعت خواهد داد.

من از شما جوانان میخواهم که بر مبنای یک شناخت درست و با استفاده از تجربه های ناگوار، بنیان یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی کنید.

در این صورت بنایی که بر چنین شالوده ای استوار کرده اید، سایه ی اطمینان و اعتماد را بر سر معمارنش می گستراند.

 

****

 

شهدا :

از کتاب خاطرات شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی ( تدوین مرکز اسناد انقلاب اسلامی )  

 

 قسمت نهم : ازدواج

خدای متعال در زندگی دستم را خیلی گرفت. در بُعد ازدواج، من در شهرستانهای مختلف هم بودم، دنبال ازدواج هم بودم، ولی هر کس معرفی میشد همان وضع ظاهری اش را کهئ می دیدم احساس می کردم نمی توانم با او زندگی کنم. این از جاهایی بود که نماز در زندگی من نقش ایفا می کرد چون فقط نماز را داشتم و آگاهی ام محدود بود و معرفتم کم بود. این نماز همه جا مرا عجیب مراقبت می کرد.

ملاک من آنچه در ظاهر می دیدم حجاب بود، احساس کردم اعتماد من به یک چنین همسری می تواند جلب شود این بود که با خیال راحت انتخابم را بر همین مبنا نهادم. موقع عروسی رسید و ما میخواستیم برویم ازدواج کنیم آمدم از فرمانده گردانمان اجازه بگیرم. باید بیست روز مرخصی تشویقی می دادند، برای من بیست روز کم بود، پنج رورز اضافه میخواستم.

اوضاع ارتش در بعضی جاها خراب بود، مثلاً فرمانده گردان اهل رشوه بود. گفتم من پنج روز اضافه مرخصی می خواهم، دیدم یک دفعه شروع کرد به مِن ّ و مِن کردن و یک جوری میخواست بگوید نمیشود. اجازه صادر شد ؛ (با انتظار اینکه من از مشهد چیزی برایشان می آورم)

ما رفتیم ازدواج کردیم، بعد ازدواج برگشتم به کرمانشاه و دیدم مثل اینکه انتظار داشته چیزی برایش ببرم و نبرده بودم، آن سروان که واسطه شده بود گفت: این مرتب از من می پرسد پس چه شد؟ گفتم : مگر مرا نمیشناسی؟ مگر من اهل این حرف ها هستم؟ تا اینکه بالاخره با سرگرد سر یک مطلب درگیر شدم. او مرا از گردان بیرون کرد. من دیگر تو را نمیخواهم....

 

****

 

پای درس استاد :

 

موضوع : دعا و اجابت

پرسش صدو بیست و چهارم: چه روزی هایی را می شود با دعا به دست آورد؟

پاسخ: روزی دو جور است « الرزق رزقان » [1]  امیرالمؤمنین a فرمودند: « روزى دو نوع است یکى را تو دنبال کنى و یکى بدنبال تو آید و اگر نزد آن نروى آن نزد تو آید» یک روزی است که  دعا نمی خواهد خداوند می فرماید: « نَحْنُ قَسَمْنا بَیْنَهُمْ مَعیشَتَهُمْ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا »[2] روزیت را از اول تقسیم کردیم حالا اگر می خواهید که بیش تر طلب کنید « وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ »[3] از خدا بیش تر طلب کنید که  هم با توسل می توانید پیدا کنید اما روزی دوم که از تو حرکت و از خدا برکت است برای علم است که امیرالمؤمنینa می فرمایند: در عجبم از مردم  روزی محتوم  که خدا وعده داده که خواب هم باشید برایتان می فرستیم برای  آن عمرشان را هزینه می کنند و تلاش می کنند و نقشه می کشند ولی  روزی که گفته تا تکان نخوری و تا نخواهی و تا قدم برنداری به تو نمی دهم که طلب علم است را تعطیل کرده اند و برایش تلاشی نمی کنند. از تو حرکت از خدا برکت در وادی علم است. علم و ملحقاتش چون انسان به علم ارتقاء پیدا می کند هر چیزی که از ملحقات علم است ؛ سعه وجودی است شهود عرفان و معرفت تز کیه ی نفس  چیزی که به آن می گوییم آدم شدن است و اولیا الله شدن است و هر چیزی که از ملحقات علم باشد و متابعت از علم بکند با دعا و عمل حاصل می شود علمی که به شما می دهند عمل کنید و برای بقیه اش دعا کنید و از دعا هم غفلت نکنید (شب و روز) هم دعایی که مأثور از معصومین – علیهم السلام- است را بخوید و هر چه که خواسته اند بخواهید چون ضمانت اعتبارش را هم کرده اند پس شما از لسان ائمه و ادعیه ی ائمه – علیهم السلام- طلب کنید چون برای شما تأمین اعتبار شده ولی از جیب خودت و از نزد خودت می خواهید دعا کنید باز به ادب آن ها توجه کنید و ادب دعا را یاد بگیرید و از زبان آن  بزرگواران دعا کنید.

پرسش صدو بیست و پنجم: آیا گناه مانع استجابت دعا وتوسلاتی که می کنیم می شود؟

پاسخ: توسل کار خودش را می کند گناه شما را از توسل محروم می کند گناه شما را از دعا و اجابت دعا مأیوس می کند گناه باعث می شود انسان  وسعت وجودی که در هزیره ی دعا پیدا می کند و خودش را متصل به مبدأ اجابت می بیند گناه حائل می شود تا می خواهد دعا کند دست رد به سینه اش می زنند و می گویی خدا یا من بی آبروهستم و دعایم را نمی شنوی ونمی خواهی اجابت کنی این یأس گواه بر یک نحو کفری است که اتفاق افتاده و تو به نشده گناه تو به نشده آدم را مأیوس و نا امید می کند از اجابت دعا پس اگر مأیوس شدی معلوم می شود که یک جای خالی در ارتباط شماست و  استغفار است شما استغفار کنید و بعد دعا کنید.

****

 

معرفی کتاب :

 

نیاز انسان به زندگی اجتماعی و تشکیل خانواده، نیازی فطری است؛ و تطابق نیازهای درونی و امکانات بیرونی – که از مصادیق تام حکمت الهی است – این امکان را فراهم آوده تا انسان ها با روی آوردن به ازدواج، به این میل باطنی و خواسته طبیعی خویش پاسخ دهند. تعلیمات دینی، از جمله آیات قرآنی، در تبیین فلسفه ازدواج به همین اصل توجه داشته و پیوند زناشویی را که از زیباترین لحظات زندگی زنان و مردان است، از آیات الهی و منشاء آرامش و آسایش می داند.

آنچه پیش رو دارید، مجموعه ای است از پندها و نصایح مقام معظم رهبری به زوج های جوانی که توفیق یافته اند پیوند زناشویی خود را با آهنگ کلام ایشان، هماهنگ کنند و در آغاز زندگی از سرچشمه فیض و حکمت آن عالم عارف بهره گیرند.

 

****

احکام  :

س 704 : آیا زن در وطن و اقامت تابع شوهر است ؟

ج : مجرد زوجیت موجب تبعیت قهری نمیشود و زن میتواند در انتخاب وطن و قصد اقامت تابع شوهر نباشد. بله، اگر در انتخاب وطن و اعراض از آن تابع اراده همسرش باشد، قصد شوهرش برای او کافی است و شهری که همسرش با او برای زندگی دائم و به قصد توطن به آنجا رفته است، وطن وی هم محسوب می شود و همچنین اعراض شوهر او از وطن مشترکشان با خروج از آن و رفتن به جایی دیگر، اعراض او از وطن هم محسوب می گردد، و برای اقامت ده روز در سفر، اطلاع او از قصد شوهرش مبنی بر اقامت ده روز با این فرض که وی تابع اراده شوهر است برای وی کافی است، بلکه اگر مجبور به همراهی با شوهرش در مدت اقامت در آنجا باشد، نیز حکم همین است.

 

 

****

طب اسلامی :

« علم طب نزد ائمه اطهار علیهم السلام »

توجه به آیات و روایات فراوان طبی، ما را با ذخایر عظیم و تقریباً دست نخورده فراوانی روبرو می سازد که مانند گنجینه های عظیمی می ماند که استخراج آنها نیاز به تلاش و کوشش فراوان دارد و پس از استخراج نیاز به تخلیص، فراوری و تولید محصولات گوناگون از این ذخایر گرانبها دارند.

نکته پایانی در این بخش آنکه ائمه اطهار می فرمایند: به شرق و غرب عالم بروید علم صحیح را نمییابید مگر از نزد ما

ٍ( عَنْ أَبِی مَرْیَمَ قَالَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع لِسَلَمَةَ بْنِ کُهَیْلٍ وَ الْحَکَمِ بْنِ عُتَیْبَةَ شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَلَا تَجِدَانِ عِلْماً صَحِیحاً إِلَّا شَیْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ - الکافی، ج 1 : ص 399(

لذا اگر بخواهیم به علم طبی دست یابیم که دچار تغییر و تحول و نقص و خطا نباشد بایستی این علم را از نزد ائمه اطهار اخذ نماییم.

حال اینکه آیا کار دین طبابت است یا نه، بحث سند احادیث و تعارضات موجود در آنها و چالشهای دیگر موجود بر سر راه ایجادیک مکتب طبی مستقل مباحثی است که در آینده خواهد آمد.

 

 

 

 



[1] - بحارالوار/100 /21   

[2] - الزخرف :  32

[3] - الجمعة :  10

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد